رکورد قبلیرکورد بعدی

" چگونگی کاربرد سنجش از دور در تهیه اطلس اراضی کشاورزی و تفکیک محصولات زراعی مهم همراه با ارائه اطلاعات شهرستان استهبان "


شماره شناسایی : 18871169
شماره مدرک : ۶۰۹۱۲
نام عام مواد : [نشریه فنی]
شناسه افزوده : پاک پرور، مجتبی
: بذرافکن، علی اصغر
: کوشافر، سارا
: آی، آذر
: سلیمان پور، سید مسعود
: کشاورزی، حجت اله
عنوان اصلي : چگونگی کاربرد سنجش از دور در تهیه اطلس اراضی کشاورزی و تفکیک محصولات زراعی مهم همراه با ارائه اطلاعات شهرستان استهبان
نام نخستين پديدآور : / مجتبی پاک پرور، علی اصغر بذرافکن، سارا کوشافر، آذر آی، سید مسعود سلیمان پور، حجت اله کشاورزی
صفحه شمار : ۴۰ص.
وضعیت انتشار : تهران: پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری، ۱۴۰۰
فروست : شماره ثبت ۶۰۹۱۲ مورخ ۱۸-۱۰-۱۴۰۰
: سامانه مدیریت انتشارات علمی
خلاصه یا چکیده : بنا به اهمیت نقش اطلاعات دقیق و مکان‌محور در مدیریت بهینه‌ی این بخش مهم از اقتصاد استان فارس، در پژوهش حاضر ابتدا در یک فعالیت اولیه‌ی میدانی منسجم در گستره‌ی استان، اطلاعات مورد نیاز جمع‌آوری شد. برای این کار، نقشه‌ی اولیه‌ی انواع کاربری‌های کشاورزی با کمک اپلیکشین تولید نقشه روی تبلت ، بر روی تصویر ماهواره‌ای گوگل (ارائه شده در محیط اپلیکیشن) ترسیم شد. سپس تصاویر به‌روز از ماهواره‌های Sentinel 2 و LANDSAT8 مربوط به تمامی عرصه‌ی استان از سال 1394 تا 1398 از تاریخ‌های مختلف مورد نیاز تهیه و آماده‌سازی شد. آن‌گاه با تلفیق روش‌های پیشرفته‌ی سنجش از دور از قبیل طبقه‌بندی شی‌گرا و کاربرد شاخص‌های جدید و متنوع گیاهی و نیز مدل‌سازی در محیط GIS، در مرحله‌ی ستادی نقشه‌های مرحله واسطه با ضریب کاپا و صحت کلی به‌ترتیب به میزان 89/0 و 91 درصد به دست آمد. در مرحله‌ی بعد با تدقیق ستادی و میدانی، با همکاری گسترده کارشناسان آموزش دیده‌ی محلی، نقشه‌ها به بالاترین دقت مکانی تا حد 99 درصد رسید. مقیاس نقشه‌ها را با توجه به دقت کار میدانی می‌توان در حد 1:5000 دانست. نتایج نشان داد شهرستان استهبان که دارای 4 مرکز خدمات جهاد کشاورزی بوده و در مجموع به 20 پهنه‌ی مدیریتی تقسیم شده است، در سال زراعی 98-97 دارای 14090 هکتار زراعت بوده که 5609 هکتار آن زراعت آبی فعال، 8481 هکتار زراعت آبی غیر فعال (نکاشت)، و فاقد زراعت دیم می‌باشد. مساحت باغات به 37236 هکتار بالغ بوده که 5893 هکتار آن باغ آبی و 31343 هکتار باغ دیم می‌باشد. سطح زیر کشت گندم در این شهرستان برای سال‌های 96-95 تا 99-98 به‌ترتیب 3040، 2202، 2719 و 1776 هکتار بوده و روندی متغیر اما در کل، کاهشی داشته است. درباره‌ی کلزا ارقام سال‌های 98-97 و 99-98 به ترتیب 71 و 472 هکتار بوده که با توجه ترویج و حمایت بخش دولتی، سطح آن روند افزایشی نشان می‌دهد. تدارک این اطلاعات و تدوین این نشریه کمکی است تا نتایج حاصل از تحقیق که جنبه‌ی استانی و کلی داشته به شیوه‌ای کاربردی برای عملیاتی‌ترین سطوح دسترسی باز تعریف و جداسازی شود. برش شهرستانی اطلاعات در حد مراکز خدمات جهاد کشاورزی و به تفکیک پهنه‌های مدیریت کشاورزی آماده شده و در اختیار کارشناسان ارجمند قرار می‌گیرد تا بیشترین بهره از نتایج به دست آید.
آدرس ثابت

پیشنهاد خرید
پیوستها
Search result is zero
نظرسنجی